Inbrott och inbrottsförsök i Bro


Karin Sidén 2015-12-14

Under helgen har polisen fått in anmälningar om ett inbrott i ett radhus i Råby Skog och ett inbrottsförsök i en lägenhet på Råbystigen i Bro.

Vid lunchtid på lördagen upptäcktes ett fullbordat radhusinbrott på Oxelvägen i Råby Skog, Bro. Gärningsmannen / männen hade krossat rutan i altandörren på husets baksida för att ta sig in i målsägandes bostad. Genom hålet i rutan ska gärningsmannen / männen ha stuckit in en arm eller ett föremål för att för att öppna altandörrens vred inifrån.

I skrivande stund finns ännu ingen godslista över vad som stals.

Brottstiden är enligt anmälan klockan 18.00 på fredagen den 11 december till klockan 12.30 på lördagen den 12 december.


Klockan 21 den 13 december larmades polisen till Råbystigen i Bro där ett försök till lägenhetsinbrott upptäckts. När målsägande kom hem till bostaden märkte denne brytmärken på ytterdörren. Dörrkarmen på ena sidan av ytterdörren var bortbruten och på den andra sidan fanns det brytmärken. Delar av låset var också trasigt. Enligt anmälan ska ett kofotsliknande verktyg ha använts.

Om inbrottstjuven helt sonika gav upp eller skrämdes bort förtäljer inte historien.

Polisen är som vanligt mycket intresserad av iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatserna under aktuella tidsspann, men även innan då gärningsmännen kan ha "rekat" där i planeringssyfte. Någon okänd bil som synts i området? Okända personer som rört sig? Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14 eller 010 563 0740 (tipstelefonsvarare).