Stipendieutdelning på årets sista fullmäktige


Karin Sidén 2015-12-18

Från vänster: Leena Maija Nee, Kerstin Molander, Kristin Palmberg, Karina och Thomas Karlsson och Poja Shad.
Bild:Karin Sidén
Från vänster: Leena Maija Nee, Kerstin Molander, Kristin Palmberg, Karina och Thomas Karlsson och Poja Shad.

I onsdags kväll var det dags för höstens och årets sista Kommunfullmäktigemöte. Som traditionen bjuder delades årets Kultur- och miljöstipendier ut och två av stipendiaterna bjöd på varsitt smakprov på varför just de fick stipendierna.

Det är kommunens Stipendiekommitté som varje år utser kultur- och miljöstipendiater bland kommunens talangfulla invånare. Stipendieutdelningen sker traditionsenligt i samband med årets sista fullmäktige, så även i år.


Kristin Palmberg är årets Charlie Normanstipendiat
Kristin är en härlig, ambitiös tjej som från unga år haft hjärtat i musiken. En duktig trumpetare och en fin sångerska, alltid spel- och sångglad och generös med att dela med sig till medspelare och åhörare!

Poja Shad
Poja Shad, musiker och DJ, har utbildat sig vid Dreamhill Music Academy och håller nu kurser i musikproduktion för kommunens ungdomar. Poja var en av huvudpersonerna vid planeringen och genomförandet av Upplands-Brofestivalen.

Kerstin Molander
Stort engagemang för den lokala kulturen, i hembygdsföreningen och som arkeolog. Letar upp och intervjuar gamla ortsbor som berättar om minnen från förr.

Leena-Maija Nee
Leena-Maija både hörs och syns i kommunen. Dirigerar, sjunger, spelar och driver både barn- och vuxenkörer. Har verkat många år i kommunen.

Ålbrunna Gård, Karina och Thomas Karlsson
Karina och Thomas driver ett lokalt, småskaligt jordbruk med biodling och djur. Odlar utan bekämpningsmedel, bland annat gamla potatissorter.  Välkomnar besökare till gården för att människor ska få uppleva djur som får leva på ett naturligt sätt.