Tyck till om tryggheten i Upplands-Bro
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2016-04-11

Polisen och kommunen ska fråga Upplands-Broborna vad de tycker om tryggheten i Upplands-Bro. Invånarnas svar ska användas för att ta fram medborgarlöften, där polis och kommun anger vad de ska göra för att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Du som bor i Upplands-Bro kan påverka inriktningen på kommunens och polisens trygghetsarbete. Du träffar Polisen och Upplands-Bro kommun på följande platser:

Bro centrum 16 april kl. 11-14

Upplands-Bro gymnasium 19 april kl. 11-13

Coop, Brunna 3 maj kl. 16.30-18.30

Kungsfesten Kungsängen 21 maj

Under perioden 16 april-31 maj har du även möjlighet att lämna dina synpunkter via kommunens webbplats.

-Vi satsar på trygghet i Upplands-Bro, förutom de medborgarlöften vi tar fram tillsammans med polisen anställer vi även en trygghetssamordnare. Det ska vara tryggt att leva och bo i Upplands-Bro, kommenterar Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Medborgarlöften är ett nytt grepp för att sätta fokus på de områden som Upplands-Broborna tycker är allra viktigast för att öka tryggheten och minska brottsligheten i kommunen. Löftena kommer att vara en del av det nya samverkansavtal som ska tecknas mellan kommunen och polisen under 2016. För dig som Upplands-Brobo innebär medborgarlöftena att polisen och kommunen utlovar vissa konkreta aktiviteter, baserat på vad som kommit fram under medborgardialogen.


Länk till kommunens hemsida där det även finns en enkät om trygghet.