Ta chansen att prata trygghet med dina kommunpoliser!


Karin Sidén 2016-04-14

Magnus Nilsson och Frida Törnvall är kommunpoliser i Järfälla och Upplands-Bro. Just nu kan du möta dem i medborgardialoger på lite olika platser i kommunen.
Bild:Karin Sidén
Magnus Nilsson och Frida Törnvall är kommunpoliser i Järfälla och Upplands-Bro. Just nu kan du möta dem i medborgardialoger på lite olika platser i kommunen.

På lördag är det dags för det första av fyra tillfällen för medborgardialog. Då kommer representanter för Upplands-Bro kommun och kommunpoliserna Magnus Nilsson och Frida Törnvall att finnas på plats i Bro centrum mellan klockan 11 och 14. Ta chansen att prata med dem och varandra om trygghet. Vad är bra? Vad kan förbättras? Hur kan vi alla påverka den faktiska och den upplevda tryggheten?

Medborgardialogen har som syfte att ge medborgarna möjlighet att prata med ansvariga om frågor som känns angelägna och är i inledningsskedet tänkta att röra tryggheten i kommunen.

Med start nu på lördag, den 16 april, får Upplands-Bro-borna möjlighet till medborgardialog med kommunpoliserna Frida och Magnus och representanter för kommunens trygghetsarbete. Under våren blir det sammanlagt fyra tillfällen på lite olika platser i kommunen för att ge så många som möjligt möjlighet att delta i dialogen.

Bro centrum 16 april kl. 11-14

Upplands-Bro gymnasium 19 april kl. 11-13

Coop, Brunna 3 maj kl. 16.30-18.30

Kungsfesten Kungsängen 21 maj

Medborgardialogen är en möjlighet för dem som vill att vara med och påverka inriktningen på kommunens och polisens trygghetsarbete. Utifrån de diskussioner som uppstår samlas tankar och åsikter in och sammanställs. Medborgardialogen kommer sedan att utmynna i medborgarlöften där polis och kommun ska ange vad man särskilt ska arbeta med för att öka kommuninvånarnas trygghet.

-Nu i veckan har vi haft de två första medborgardialogerna i Järfälla och på lördag är det dags i Bro. Frida och jag kommer att möta många, många Järfälla- och Upplands-Bro-bor under de här dialogerna och vi har höga förväntningar. Eftersom olika kommundelar i polisområdet har olika problembilder kommer medborgarlöftena att kunna variera. På landsbygden i Bro ser polisens arbete inte helt oväntat inte likadant ut som i centrala Jakobsberg. Viktigt är att kommunerna och polisen samarbetar kring det eller de fokusområde/n som ringas in eftersom det här är ett arbete som kräver att vi alla, både medborgare och myndigheter, är delaktiga, säger kommunpolis Magnus Nilsson.


Läs gärna mer om medborgardialog och medborgarlöften.