Beatrice Westén fick Sparbanken Enköpings utvecklingsstipendium
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2016-06-16

Beatrice Westén, Upplands-Bro Ryttarförening, fick på onsdagen ta emot Sparbanken Enköpings utvecklingsstipendium. Stipendiet, på 30 000 kronor, delades ut i samband med kommunfullmäktigemötet.

Fullmäktigesammanträdet inleddes med att Sparbanken delade ut sitt utvecklingsstipendium i Upplands-Bro kommun med motiveringen:

För sina insatser och ambitioner i fälttävlan tilldelas Beatrice Westén Sparbanken i Enköpings Utvecklingsstipendium för 2016 med 30 000 kronor.

Hon är idag en av de som ingår i juniorlandslaget för fälttävlan med dess tre grenar - dressyr, banhoppning och terräng. En placering som hon lyckats uppnå efter bara fyra års tävlande.

Hon tävlar med en häst som hon dessutom själv har utvecklat.

Beatrice är väldigt ambitiös i allt hon företar sig och har just avverkat andra året på gymnasiets naturlvetenskaps program med väldigt höga betyg i alla ämnen.

Beatrice har siktet inställt på fortsatt deltagande i såväl nationella som internationella tävlingar.”


Sparbankens kontorschef Henrik Roemke , VD Göran Hedman styrelsens vice ordförande Catharina Andersson delade med stolthet ut stipendiet.

– Vi har ju inget enskilt vinstintresse i vår verksamhet och tar en del av överskottet till annat, till exempel stipendier. Vi vill göra skillnad, säger Göran Hedman.