Dom i industrihamnsmålet klar


Karin Sidén 2016-08-26

Mark- och miljööverdomstolen har idag meddelat i ett pressmeddelande att domen i målet om NCC Roads AB's ansökan om att anlägga en mottagningshamn för bergkross vid Toresta, på gränsen mellan Upplands-Bro och Håbo. Trots 66 inlämnade överklaganden från olika parter, bland annat från både Håbo kommun och Upplands-Bro kommuners Bygg- och miljönämnder, fastställs den tidigare domen i Mark- och miljödomstolen. Domen ger NCC Roads AB rätten att anlägga industrikajen trots protester och invändningar.

Domen innebär också att Mark- och miljödomstolens beslut att tillståndet får tas i anspråk innan domen har fått laga kraft gäller.





Pressmeddelandet lyder:

Mottagningshamn i Toresta för bergmassor från Förbifart Stockholm



Mark- och miljööverdomstolen har idag meddelat dom i målet om mottagningshamnen i Toresta.

Mark- och miljööverdomstolen fastställer underinstansens dom att ge NCC Roads AB tillstånd att inom fastigheterna Toresta 4:1 i Upplands-Bro kommun och Spånga 1:9 i Håbo kommun uppföra en kajanläggning samt att under en period av tio år från det att kajanläggningen färdigställts, bedriva verksamhet. Mark- och miljööverdomstolen justerar bullervillkoren och inskränker verksamhetstiden för krossning och sortering. NCC Roads AB får ta tillståndet i anspråk innan domen har fått laga kraft.


Se länk.