Lokalfrågan tillfälligt löst för Källskolans verksamhet


Karin Sidén 2016-09-19

Källskolans verksamhet återupptas idag måndag i tillfälliga lokaler. Sedan den förödande branden i tisdags har Källskolans ledning och personal haft några febrila dagar när man tillsammans med kommunen försökt hitta nya lokaler att inhysa skola och förskola i.

Förskolan Blåsippan i Kungsängen blir temporär adress för Källskolans förskoleverksamhet medan skolbarnen bland annat kommer att inhysas i Villa Skoga.

På kvällen den 13 september totalförstördes den fristående skolan Källskolan i Brunna i en förödande brand. Verksamheten fick ett brutalt, men tillfälligt tvärstopp. I dag, måndag, är man i gång igen i provisoriska lokaler. Källskolan har bland annat fått låna Villa Skoga och delar av förskolan Blåsippan i Kungsängen.

Lösningen med Villa Skoga som skollokal är tillfällig då byggnaden inte är anpassad för skolbarn och skolverksamhet. På kommunens hemsida skriver man: Kommunen lånar temporärt ut Villa Skoga till Källskolan, tills skolan har hittat andra tillfälliga lokaler. Eftersom lokalerna i Villa Skoga inte är anpassade för skolundervisning får Källskolan låna lokalerna av kommunen. Källskolan är medvetna om detta och det är även skolan som ansvarar för arbetsmiljön i Villa Skoga.

Arbetet med att hitta en bättre skollösning fortgår, men tills vidare har man tak över huvudet så att verksamheten kan skötas.