Utan medalj men nöjda ändå


Karin Sidén 2016-09-27

Bild:Håkan Dahl

BASEBALL    Det blev ingen medalj för Kungsängens baseball-killar i helgens ungdoms-SM. Motståndet blev övermäktigt och trots fina insatser fick laget nöja sig med en fjärdeplacering.

-Det gick väl inte riktigt som vi hoppats på. Är man i slutspel vill man så klart gärna nå en pallplats, men vi gjorde vad vi kunde och den här gången räckte det till en fin fjärde plats. Lördagens SM-slutspel var en jättekul upplevelse och en värdefull erfarenhet inför framtiden, sammanfattar lagets tränare Peter Granqvist helgens spel.

I lördags avgjordes ungdoms-SM i baseball på Örvallen i Sundbyberg. Fyra lag hade kvalificerat sig under säsongens cup-spel, och ett av de lagen var Kungsängens Baseball. SM avgjordes i fyra matcher, två semifinaler och två medaljmatcher. Kungsängen Baseball rankades etta inför slutspelet tack vare de poäng man samlat ihop under säsongen.

-Det var nära att det blev vinst i semifinalen. Vi hade ledningen med 10-5 mot Stockholm Broncos, men tappade till oavgjort och i extraomgången var det Stockholm som drog det längsta stråt. De vann med minsta möjliga marginal och snuvade oss därigenom på finalplatsen. I bronsmatchen mötte vi Rättvik. Det blev en jämn match som Rättvik till slut gick segrande ur med två poängs övertag, 10-12 skrevs slutsiffrorna. Vi var nära, nära och just då kändes det tungt men med lite perspektiv så är vi helnöjda med vår insats, berättar en stolt Peter Granqvist.