Årets Upplands-Broare 2016 är Sharmarke Elmi
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2016-10-20

Sharmarke Elmi är årets Upplands-Broare 2016.
Bild:Ulf Rask / Upplands-Bro kommun
Sharmarke Elmi är årets Upplands-Broare 2016.

På onsdagskvällen utsågs Årets Upplands-Broare 2016. Priset gick till Sharmarke Elmi som jobbar på fritidsgården i Bro, är fotbollstränare i Kungsängens IF och general för Upplands-Brofestivalen.

-Det här är det roligaste priset för presidiet att få dela ut och det är extra roligt att få uppmärksamma en ung person, sa Kommunfullmäktiges ordförande Solange Olame Bayibsa (S) när namnet tillkännagavs.


Höstens första sammanträde i Kommunfullmäktige inleddes med att det årliga priset Årets Upplands-Broare delades ut. Priset ska gå till en eller flera personer som varit en god förebild för andra inom och/eller utanför Upplands-Bro kommun. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar till priset. Med följande motivering utses Sharmarke Elmi till Årets Upplands-Broare 2016:

Sharmarke brinner för ungdomarna i Upplands-Bro. Han arbetar på fritidsgården i Bro, är fotbollstränare i Kungsängens IF och general för Upplands-Brofestivalen som arrangeras för kommunens ungdomar. Han är det bästa föredöme man kan önska sig och det vore roligt att uppmärksamma att även en ung människa kan göra mycket för sin kommun. Vi vill lyfta en ung person som gör gott i kommunen och är förebild till andra unga i kommunen. Vi vill även motivera honom att fortsätta sitt goda arbete för kommunens ungdomar.


Sharmarke Elmi får priset som årets Upplands-Broare av kommunfullmäktige ordförande Solange Olame Bayibsa.<br /><br />
Bild:Ulf Rask / Upplands-Bro kommun
Sharmarke Elmi får priset som årets Upplands-Broare av kommunfullmäktige ordförande Solange Olame Bayibsa.



-Jag skulle vilja dela det här priset med alla som jobbar med Upplands-Brofestivalen. Speciellt vill jag lyfta fram Dylan Baban som jobbat extra mycket, sa Sharmarke Elmi när han tog emot priset från Kommunfullmäktiges ordförande, Solange Olame Bayibsa (S).

Sharmarke tackade även Helena Austrell, som var den som gav honom chansen och möjligheten när han för tre år sedan fick uppdraget att vara ansvarig för festivalen.

-Det känns kul och lite annorlunda att få den här uppmärksamheten. Jag är inte van att få priser, fortsatte pristagaren.