Vi satsar på barn och unga
Pressmeddelande från den styrande Koalitionen i Upplands-Bro


Pressmeddelande från den styrande Koalitionen 2016-11-17


Ökade resurser till barn i behov av särskilt stöd, större utbud på fritidsgårdarna, lönesatsning och upprustning av förskolornas och skolornas utomhusmiljö, det är några av de satsningar för att stärka skolan i Upplands-Bro som föreslås i 2017 års budgetförslag.

I budgetförslaget för 2017 fortsätter Upplands-Bro kommun att satsa på skolan. Under nästa år fokuserar kommunen på att öka tryggheten i verksamheterna. En förutsättning för god undervisning och högre kunskapsresultat är ordning och reda. Det skapar trygghet, arbetsro och tydlighet både för barn, elever, lärare och föräldrar i kommunen. För att alla elever ska nå så långt som möjligt föreslås även att resurserna till barn i behov av särskilt stöd ska förstärkas.

-Det är viktigt att ge varje barn och elev så bra förutsättningar som möjligt för att skapa en värdefull skoltid, säger Lisa Edwards (C), gruppledare.

Lärarnas roll är mycket viktig och för att understryka det föreslås i budgetförslaget för 2017 att fria pedagogiska måltider tillsammans med barnen ska införas i förskolan. Det görs även en lönesatsning för kommunens lärare och skolledare. En annan viktig del i skolan är klassrummet och skolmiljön. Kommunen investerar i utrustning och inventarier i takt med ombyggnationer och anpassningar i förskolor och skolor. En ytterligare satsning görs på utomhusmiljön som kommer att rustas upp successivt.

-En förutsättning för både barn och vuxna att trivas och utvecklas i skolan är en god arbetsmiljö, både inomhus och utomhus, säger Camilla Janson (S), Kommunstyrelsen ordförande.

Fritidsgårdarna i Upplands-Bro föreslås få ytterligare resurser, med målet att utöka fritidsgårdarnas utbud för kommunens barn och ungdomar. Kommunen kommer även att arbeta för att minska kön till Kulturskolan, för att så många som möjligt ska få uppleva en meningsfull fritid med skapande kultur.

-Kultur bidrar både till ökad kreativitet och bygger broar mellan människor, vilket vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att utveckla, säger Sara Ridderstedt (MP) Gruppledare.

Den 30 november beslutar Kommunfullmäktige om 2017 års budget. 


Budgetförslag 2017PDF