Detaljplanen för äldreboende och förskola vid Lillsjö Badväg ute på granskning


Karin Sidén 2017-03-06

<span style=\
Skärmdump från kommunens hemsida.

Kommunen planerar att bygga ett äldreboende och en förskola på grönområdet invid Lillsjö badväg i Tibble. Planen har nu nått granskningsstadiet och kommer att finnas till beskådan i Kommunhuset i Kungsängen och i Brohuset mellan den 7 och 21 mars. Fram till och med den 21 mars finns möjligheten att inlämna synpunkter på planförslaget.

I morgon ställs ett förslag till detaljplan gällande ett äldreboende och en förskola vid Lillsjö badväg ut till granskning i Kommunhuset i Kungsängen, samt i Brohuset i Bro.

Ytan man föreslår ska tas i anspråk för de båda verksamheterna är den grönyta som ligger till vänster om Lillsjö badväg, sett från Granhammarsvägen. Äldreboendet föreslås ligga ut mot Granhammarsvägen och bli fem våningar medan förskolan föreslås ligga i "innanför", i den västra delen av planområdet, och omfatta sex avdelningar i två våningar.

Granskningen av detaljplanen kommer att pågå till och med den 21 mars, och under den persioden finns möjligheten att inkomma med skriftliga synpunkter på planen. Se länk.