KSKs succétränare fortsätter med framgångslaget


Karin Sidén 2017-04-19

Pierre PG Gjuraj Grubbström
Bild:Emma Karlson
Pierre PG Gjuraj Grubbström

HANDBOLL  Lagom till påsklugnet lagt sig över nejden kom handbollsklubben KSK med ett glädjebesked. Herrlagets huvudtränare och framgångsrike dirigent Pierre PG Gjuraj Grubbström blir kvar åtminstone två säsonger till!

-Efter ett fantastiskt arbete med laget under de senaste två åren och två raka seriesegrar var PG vårt självklara val, skriver styrelsen på hemidan.


På KSKs hemsida går att läsa:

Det är med stor glädje som vi kan meddela att huvudtränaren för herrlaget, Pierre PG Gjuraj Grubbström, har skrivit på för ytterligare två säsonger. Efter ett fantastiskt arbete med laget under de senaste två åren och två raka seriesegrar var PG vårt självklara val. Vi står nu på stabil grund och planeringen för kommande säsong har redan börjat.

UBRO kontaktade "PG" för att ta pulsen så här några veckor efter avgörandet i toppstriden.

-Det känns riktigt bra och inspirerande att ha nått den framgång vi faktiskt har nått under de senaste två åren. Redan från start har mitt uppdrag varit att lyfta KSK till div I; den initiala planen var på tre år men vi lyckades kapa bort lite ledtid! säger Pierre.

Runt en framgångsrik tränare finns ett helt team som stöttar och bidrar till framgångarna, så också i KSK.

-Det är ett teamwork från styrelse, ledarstab och spelare! Vi har gjort ett fantastiskt lagarbete och det känns väldigt inspirerande att fortsätta tillsammans. Jag tog mig en ordentlig funderare om hur jag skulle göra inför nästa säsong. För mig stod valet inför framtiden mellan att fortsätta resan med KSK eller att acceptera anbud från högre serier. Min samlade avvägning sa mig att KSK var rätt val. Vi har en bra trupp och ytterligare utvecklingspotential. Jag tror att vi har god chans att stabilisera i division 1 första året, och sedan blanda oss i toppstriden andra året. 

Arbetet inför nästa säsong är redan i gång. För ledarstaben handlar det om att bygga truppen. En trupp är föränderlig. För PG och herrlags-staben handlar det nu om att säkra upp en A-trupp inför klivet upp i ettan.  

-Vi har en mycket stark trupp som vi bygger vidare på. Hittills känner vi inte till några "avhopp", men det betyder ju inte att det inte kan komma något eller några nu när säsongen är över. Det kommer att tillkomma ett fåtal spetsspelare till truppen under försäsongen, men inte så många att det ändrar lagets karaktär. Vi letar efter rätt spelartyper och rätt personlighetstyper som kompletterar truppen.




Bilden är från KSK - Spånga HK, i oktober 2016. \
Bild:Tommy Sidén
Bilden är från KSK - Spånga HK, i oktober 2016. "PG" övervakar ett Spångafrikast i slutsekunden av första perioden.