Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-05-26

Två avbrutna inbrottsförsök, ett i en lägenhet i Tibble och ett i en villa i Brunna, finns med i fredagens polisrapport. Där finns även en olycka på Bro Park och en påkörning av ett barn på en parkering.

Den 24 maj inträffade en trafikolycka på parkeringen vid Råbystigen i Bro. Ett barn blev påkört av en taxibil och fick uppsöka sjukhus för koll och omplåstring.

Vid 19.30-tiden den 24 maj hörde målsägande skrap-ljud från sitt sovrum i lägenheten på Rönnbärsvägen i Tibble. Lägenheten ligger i markplan. När målsägande gick för att kontrollera vad som orsakade ljuden upptäckte denne två män som var i färd med att bryta sig in genom sovrumsfönstret. Männen sprang från platsen.

Klockan 08.47 den 25 maj utlöstes inbrottslarmet i en villa på Mosaikvägen i Brunna. Larmet var kopplat till en övervakningskamera på vilken en gärningsman syns försöka ta sig in genom en dörr. Mannen avviker dock när larmet utlöses.

Vid 16.45-tiden den 25 maj inträffade en olyckshändelse på Bro Park. Av oklar anledning föll två personer av sina hästar ute på galoppbanan (framgår ej i anmälan varför de ramlade av) i tävlingsdagens sista lopp. En annan person som då sprang fram till olycksplatsen för att assistera hamnade under den stora och tunga startvagnen som hästarna ställs in i vid tävlingsloppen. Det framgår ej i anmälan hur pass allvarliga skadorna blev eller om även de två jockeys som föll av skadades. Flera ambulanser tillkallades dock och personen som hamnade under startmaskinen fördes i ambulanshelikopter till sjukhus för vård. En anmälan om vållande till kroppsskada upprättades.

Vid 01-tiden, natten mot den 26 maj, kontrollerade en polispatrull tre unga män vid Rönnbärsstigen i Tibble. Alla tre misstänks ha brukat narkotika varför anmälningar om ringa narkotikabrott upprättades. Två av ynglingarna var under 18 varför deras målsägande kontaktades.