Misstänkte våldtäktsmannen anhållen


Karin Sidén 2017-06-16

Den man som misstänks för den brutala överfallsvåldtäkten i Lillsjöområdet på torsdagen och som greps efter ett intensivt spaningsarbete är nu anhållen. Åklagaren beslöt sent i går kväll att mannen skulle anhållas. 

En häktningsförhandling kommer att hållas inom kort.

Det råder förundersökningssekretess i ärendet om den misstänkta överfallsvåldtäkten i Kungsängen i går eftermiddag och detaljerna är mycket knapphändiga.

Det polisen i nuläget bekräftar är att de fick in ett larm om en misshandlad och våldtagen kvinna vid halvfem-tiden på torsdagen. Ett stort polispådrag följde och under det intensiva spaningsarbetet lyckades man hitta en man som passade väl in på det signalement man hade att arbeta med.

Den misstänkte ska ha gripits på Kungsängens pendeltågsstation.

Senare under kvällen beslutade åklagaren att mannen skulle anhållas. 

Kjell Lindgren, presstalesperson hos polisen, säger att den misstänkte är fortsatt anhållen och att en häktningsframställan inför domstol måste hållas senast klockan 12, tre dagar efter anhållandet.

-Det blir sannolikt jourdomstolen som behandlar det här ärendet nu under helgen. (se länk till polisens hemsida för mer fakta om gripen - anhållen - häktad)