VM för kvinnliga jockeys på Bro Park


Karin Sidén 2017-06-29

Bild:Tillhör Svensk Galopp

På tisdag, den 4 juli, avgörs VM för kvinnliga jockeys på Bro Park. Tävlingen heter Lady Jockeys' Thoroughbred World Championship och tio av världens absolut bästa kvinnliga jockeys finns med i deltagarlistan.

Häst- och galoppbitne Benny Andersson sponsrar VM-turneringen och kommer att vara på plats i Bro.

Tisdagen den 4 juli klockan 18.00 startar VM-turneringen för kvinnliga jockeys, Lady Jockeys' Thoroughbred World Championship. Tävlingsarenan är Bro Park, Sveriges flaggskepp inom galoppsorten som nyligen firade sina ettårsdag.

Tio av världens absolut bästa kvinnliga jockeys kommer att delta. Tävlingskvällen bjuder på fem VM-löpningar. Benny Andersson, ABBA-Benny för de flesta, är en stor galopp-vän och är med och sponsrar tävlingen. Han säger i ett pressuttalande att:

”Jag ser fram emot det här evenemanget och jag är glad att kunna stötta det, då det kommer skapa internationellt intresse för galoppsporten i Skandinavien. Det är dessutom roligt att den här dagen samlar ryttare från så många olika länder, vilket är ett erkännande till arrangörerna och framhäver evenemangets prestige.”

I deltagarlistan för Lady Jockeys' Thoroughbred World Championship finns en rad världsnamn: Sammy Jo Bell,  England, Kei Chiong,  Hong Kong, Maryline Eon, Frankrike, Stefanie Hofer,  Tyskland, Danielle Johnson, Nya Zeeland, Anastasia O'Brien, Irland, Sara Slot, Danmark, Chantal Sutherland, USA/Canada och Hayley Turner, England. Fanny Olsson försvarar de blågula färgerna.


Länk till Svensk Galopps hemsida.