Tre misstänkta rånare gripna i Bro


Karin Sidén 2017-09-11

Bild:Läsarbild

Tre ynglingar, 15-20 år gamla, har gripits i Bro misstänkta för grovt rån mot en telebutik i Bålsta centrum.

-De tre misstänkta rånarna kunde gripas tack vare ett intensivt spaningsarbete och med god hjälp från allmänheten vars obeservationer i hög grad bidrog till att vi kunde hitta dem så snabbt, säger Jonas Partheen vid Uppsalapolisen. 


Vid trettontiden på måndagen rånades en telebutik i Bålsta centrum. Omgående inleddes en intensiv jakt på de beväpnade rånarna, en jakt som bland annat skedde med helikopter och ett stort antal polispatruller och hundpatruller i tätorten Bro.

-Larmet om det pågående rånet inkom vid 13-tiden och alla tre var gripna inom två timmar därefter så såhär långt har det gått väldigt bra. Vi har fått in många viktiga observationer från allmänheten som varit till stor hjälp i efterspaningarna. De tre misstänkta rånarna greps på olika platser och vid lite olika tidpunkter. Gripandena gick förhållandevis lugnt till, berättar Jonas Partheen vid Uppsalapolisen och fortsätter:

-Ännu återstår mycket arbete. Det är en god start, att vi lyckats gripa tre personer, men många förhör, utredningsarbetet och den tekniska undersökningen återstår. Nu först ska åklagaren avgöra om vi har tillräckligt för att anhålla de misstänkta.

Partheen berättar att de misstänkta är en yngling på cirka 15 år samt två i 20-årsåldern. Alla tre ska enligt uppgift till UBRO, dock ej bekräftat av polisen, vara hemmahörande i Upplands-Bro.