Dramatisk säsongsupplösning för Bro IKs fotbollsherrar


Karin Sidén 2017-10-06

FOTBOLL   Bro IKs herrar har fått en andra chans till serieavancemang. Detta efter att förbundet tilldömt laget en 3-0-seger i förra helgens match mot Kallhälls FF på grund av att det uppdagats att Kallhäll medvetet fuskat genom att låta en avstängd spelare spela matchen i ett annat namn.

Nu avgörs toppstriden i säsongens sista seriematch och för Bro IKs del, med en poäng upp till serieledande FC Etehad, innebär det att oavgjort räckr till avancemang. Målskillnaden är nämligen i Bro IKs favör.

Klockan 14 i morgon, lördag, spelas den säsongsavslutande matchen för Bro IKs herrar på hemmaplan och inför hemmapublik. Laget, som i år spelat i division 7, har fått en andra chans att spela sig till ett serieavancemang då Stockholms Fotbollsförbund tilldömt Bro IK segern i mötet med Kallhälls FF i söndags.

Matchen slutade egentligen 3-2 till Kallhäll, men det visade sig att Kallhälls FF haft en spelare med i truppen som egentligen var avstängd från spel på grund av för många gula kort. Spelaren spelade matchen i ett annat namn än sitt eget, vilket naturligtvis är helt regelvidrigt, och när Bro IK lämnade in en protest dömde förbundet laget som vinnare i matchen.

Förlusten med 3-2 mot Kallhäll innebar egentligen att Bro IK slutade tvåa i serien och att ett serieavancemang inte var aktuellt, men i och med förbundets dom öppnar sig en välkommen andra chans.

Motståndare på lördag är Edessa Syrianska som ligger fyra i tabellen. Lagens förra möte, i säsongsstarten, slutade med vinst för Bro IK med 4-1.