Störningar i tågtrafiken - Citybanan tillfälligt stängd


Karin Sidén 2017-11-14

Sedan klockan 15 på tisdagen är Citybanan i Stockholm avstängd. Avstängningen beror på ett signalfel i systemet och i nuläget finns ingen prognos på när felet kan vara åtgärdat.

Claes Keisu på SL säger till P4 Stockholm att det kan handla om allt från några timmars avstängning till flera dagar.

-Trafikverket har stängt av Citybanan på grund av ett tekniskt fel. Felsökningen har just startat så i nuläget vet vi inte alls när Citybanan kan öppna igen, men förhoppningsvis kan vi snart presentera en prognos.

Det blir en del störningar på pendeltågstrafiken den närmaste tiden. Sedan klockan 15 är den alldeles nya Citybanan avstängd på grund av ett tekniskt fel. I en intervju på P4 Radio Stockholm berättar Claes Keisu från SL lite mer:

-Trafikverket har stängt av Citybanan på grund av ett tekniskt fel. I tunnlarna finns skyddsportar som ska förhindra att tunnlarna vattenfylls. Skyddsportarna är kopplade till ett signalsystem som just nu indikerar att något är fel. Men det är inget fel på portarna, men eftersom signalsystemet felsignalerar så stoppas tågen. Trafikverket har påbörjat felsökningen men i nuläget vet varken de eller vi när Citybanan kan öppnas igen.

Han fortsätter:

-Det kan handla om timmar, men det kan i värsta fall lika gärna handla om dagar. I nuläget vet vi inte alls. Nu görs felsökningen och förhoppningsvis vet vi snart mer. Under tiden omdirigeras trafiken och pendeltågen går åter till Karlberg och Stockholms central, de gamla stationerna. Tyvärr innebär det att det kommer att bli trångt för resenärerna då vi måste ställa in extratågen.

Räkna med förseningar och räkna med att det blir trångt.



Uppdatering den 15 november klockan 07.55:

Sedan 04.00 idag är Citybanan åter i bruk.



Länk till sl.se