Öppet Hus om byggplanerna för Svartviken i Kungsängen


Karin Sidén 2017-11-16

Översiktskarta över Svartviken och delar av Kungsängen.
Bild:Skärmdump från kommunens hemsida
Översiktskarta över Svartviken och delar av Kungsängen.

Med en av rikets högsta byggtakter och stor inflyttning är Upplands-Bro en av rikets mest expansiva kommuner. Det byggs och planeras att byggas på många platser i kommunen, varav Svartviks Strand i Kungsängen är en utav dem. Planerna har nu nått granskningsstadiet vilket innebär att de ska ställas ut för allmänheten som då får möjlighet att inkomma med synpunkter.

Torsdagen den 30 november håller kommunen dessutom ett Öppet Hus i kommunhuset där man kommer berätta mer om detaljerna kring planerna, svara på eventuella frågor och ta emot synpunkter.

Att Upplands-Bro växer och att det finns många byggplaner i pipeline är ingen nyhet. Befolkningsökningen är stor och bristen på bostäder påtaglig. Runt om i kommunen finns flera pågående projekt, och i pipeline ligger ett flertal byggplaner och väntar på sin tur att gå igenom hela byråkratiprocessen.

Bild:Bilderna kommer från Arkitema Architects

En av dessa byggplaner är utvecklingen av Svartviken, som ligger strategiskt som en port in till Kungsängen. Planeringsarbetet har pågått i drygt ett år och nu finns ett färdigt förslag att presentera och då är man framme vid nästa steg i planprocessen, nämligen granskningen.

En granskning innebär att planerna, som inbegriper strax under 200 lägenheter vid Svartvikens strand, ska presenteras för allmänheten så att alla som önskar har möjlighet att lämna in synpunkter på planerna.

Granskningstiden har pågått sedan den 8 november och avslutas den 6 december. Under den perioden finns planerna till beskådan på kommunhuset i Kungsängen.

Under granskningstiden kommer man även att anordna ett Öppet Hus i kommunhuset där den som vill har möjlighet att ställa frågor och framföra synpunkter till företrädare för kommunen. Synpunkterna samlas in och läggs in i handlingarna. 

Öppet Hus är öppet för allmänheten och pågår mellan klockan 16 - 19.30 den 30 november.




Läs mer om Svartviks Strand-projektet här.

Läs mer om detaljplaneprocessen här.