Så prioriterar kommunen vid snöröjning
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2017-11-23

Skärmdump från kommunens hemsida. <br />Vägar och gång- och cykelvägar som snöröjs av kommunens entreprenör är färgmarkerade.
Skärmdump från kommunens hemsida. 
Vägar och gång- och cykelvägar som snöröjs av kommunens entreprenör är färgmarkerade.


Under perioden 15 oktober - 30 april står kommunen beredd att snöröja och halkbekämpa. För att underlätta framkomligheten prioriterar kommunen vissa vägar, gator och platser.

Prioriteras vid snöröjning

  • Huvudgator
  • Busshållplatser
  • Bussgator
  • Pendeltågsstationer
  • Infartsparkeringar
  • Kungsängens centrum
  • Infarten till Bro centrum
  • Alla gång- och cykelvägar

I andra hand kommer resterande kommunägda gator, vägar och parkeringar. Kommunen ansvarar inte för alla vägar inom kommunens gränser, många vägar sköts av samfälligheter ovh vissa av Trafikverket.


Skärmdump från kommunens hemsida.<br />Bro tätort. De vägar och gång- och cykelvägar där kommunen har ansvar för snöröjningen är färgmarkerade. Se översta kartan för färgkodernas innebörd.
Skärmdump från kommunens hemsida.
Bro tätort. De vägar och gång- och cykelvägar där kommunen har ansvar för snöröjningen är färgmarkerade. Se översta kartan för färgkodernas innebörd.


Skärmdump från kommunens hemsida.<br />Kungsängen tätort.
Skärmdump från kommunens hemsida.
Kungsängen tätort.


Via länken når du kommunens hemsida där all information om snöröjning och prioriteringsordningen i vinterunderhållet finns samlad.

Via länken når du mer information om vinterunderhållet i Upplands-Bro kommun.


Trafikverket ansvarar för snöröjningen på de gulmarkerade vägsträckorna:

Skärmdump från Trafikverkets hemsida.<br />Trafikverket ansvarar för en del av snöröjningen i kommunen. Förutom E18 så har de bland annat ansvar för Håtunavägen samt delar av Gamla Enköpingsvägen (från Bro till länsgränsen mot Håbo).
Skärmdump från Trafikverkets hemsida.
Trafikverket ansvarar för en del av snöröjningen i kommunen. Förutom E18 så har de bland annat ansvar för Håtunavägen samt delar av Gamla Enköpingsvägen (från Bro till länsgränsen mot Håbo).