Unga i Bro arrangerar kväll med dans, musik och föreläsningar
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2017-12-07

Den 9 december arrangeras Upplands-Bro Show i Ekhammarsaulan i Kungsängen. Evenemanget är av, och för unga i Upplands-Bro och bjuder på dans, musik och föreläsningar. Kvällen arrangeras av en grupp på 20 ungdomar från Bro. Det är ett drog- och alkoholfritt arrangemang.

-Vi är omkring 20 unga som planerar eventet. Det är roligt att få lära sig hur hela processen fungerar och att få göra något kul för andra unga i Bro, säger Liban Mohamud, som är en av arrangörerna.

Kvällen bjuder på ett digert scenprogram. Eller vad sägs om musikerna Dree Low, Gee Dixon och Moms, Ibbe, Jamkid och Naod? Förutom musik blir det också dans och uppträdande av gruppen Divalicious samt workshops i afrobeatdans.

På programmet finns också föreläsningen ”Ur dimman”, av Mehdi Adnan Mossa, som berättar om sitt tidigare liv som drogberoende gängmedlem och hur han lyckades vända sitt liv till något positivt.

Förra året gjorde unga inom Fryshusets ungdomsdrivna verksamhet Event Evolution i Husby succé med en egenarrangerade mässa i Husby. Mässan lockade över 300 besökare inom och utanför Järva, med flera stora artister och lokala utställare. Nu utbildar ungdomarna i Husby, ungdomarna i Bro, för att Upplands-Bro Show ska bli så bra som möjligt.

-Vi lär dem att skapa riktigt tunga event och går igenom allt från marknadsföring, ekonomi, artistbokning, catering med mera, säger Olivia Ström, som är deltagare i Event Evolution i Husby.

Tiderna som gäller för kvällen är 18.00-22.00. Åldersgränsen för Upplands-Bro Show är 13 år.