Dags för nytt pass? Nu införs tidsbokning även i Bålsta


Karin Sidén 2018-01-04


Från och med måndagen den 15 januari måste du som behöver beställa nytt pass boka tid, även på passexpeditionen i Bålsta. 

Det är nu fyra år sedan man införde tidsbokning på passexpededitionerna i Stockholmsområdet. Vinsterna för personal och för dem som ansöker om pass har varit stora. Bland annat har tidsbokningen inneburit att de stora topparna med desperata semesterfirare som fått vänta timvis i kö har kunnat undvikas. 

I stället har köerna vid passexpeditionerna i till exempel Bålsta, Enköping och Uppsala, där man fortsatt med drop-in, periodvis varit helt galna. Under särskilt sommartid har det kunnat handla om en halv dag i kö trots att man börjat köa att par timmar innan kontorets öppning. Men nu är det alltså slut på drop-in även där.

Den 15 januari sällar sig passexpeditionerna i Bålsta, Enköping och Uppsala till den allt större skaran som inför tidsbokning. Fler och fler regioner inför tidsbokning eftersom vinsterna är stora både för personalen och kunderna.

För att vara säker på vad som gäller på den passexpedition du tänker besöka kan du via polisens hemsida kontrollera aktuell information. Via hemsidan kan du också boka din tid.