Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-01-05

Cykelstölder, inbrott på en skola och ett par viltolyckor finns bland veckans inkomna polisärenden.

Vid 20-tiden på nyårsafton hörde en målsägande boendes på Blåbärsstigen i Kungsängen hur det "rasslade" ute hallen. När målsägande gick för att kontrollera vad som orsakat ljuden såg denne ryggtavlan av en person som smet ut från bostaden, Det visade sig att en okänd person smugit sig in genom den olåsta ytterdörren och rafsat åt sig de småpengar denne kom över där i hallen. En anmälan om stöld ur bostad upprättades. (Det räknas ej som inbrott då dörren ej var låst)

Vid 22-tiden den 1 januari utsattes en skola i de centrala delarna av Bro för inbrott. På övervakningsfilm ses en gärningsman ta sig in i skolan och stjäla bland annat läsplattor.

Någon gång under natten mellan den 1 och 2 januari utsattes en föreningslokal på Ringuddsslingan, Smidö, för inbrott. Okända gärningsmän hade brutit upp bakdörren och bland annat hade lampor stulits från lokalen.

På morgonen den 2 januari upptäcktes ett inbrott i ett fritidshus på Krusvägen på Smidö. Av anmälan framgår inte exakt hur lång brottstiden är, men bland annat stals flera cyklar. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ytterdörren.

Den 2 januari, vid 17-tiden, inträffade en viltolycka på länsväg 263 vid Bro. Bil vs rådjur.

Vid 11-tiden den 3 januari upptäckte en målsägande boende på Lillmossevägen i Kungsängen att en cykel stulits från tomten. Cykeln sågs senast med säkerhet den 28 december, men brottstiden kan vara kortare än så.

Strax innan midnatt den 3 januari inträffade en viltolycka på E18 vid Bro, i närheten av länsgränsen mot Håbo. Lastbil vs rådjur.

Den 4 januari upptäcktes ett inbrott på Karltomtavägen i Kungsängen. Okända gärningsmän hade klippt upp det omgädande staketet och stulit diverse kopparkabel från ställverket på adressen.