Grov misshandel i Gamla Bro


Karin Sidén 2018-01-08

Vid 19.45 på söndagskvällen inträffade en grov misshandel på Lantmätarvägen i Gamla Bro. Två unga gärningsmän följde efter och misshandlade en man. Enligt obekräftade uppgifter ska kniv ha förekommit.

-I nuläget kan jag varken bekräfta eller dementera det ryktet, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro och hänvisar till den brottsutredening som pågår.

Strax innan misshandeln inträffade hade mannen och en grupp om fyra ynglingar i åldern 16-20 år hamnat i dispyt med varandra utanför en butik på Köpmanvägen. Vad dispyten handlade om framgår ej i anmälan. Mannen och barnet i hans sällskap lämnade platsen och gick österut längs Lantmätarvägen. 

Två av ynglingarna följde efter och gav sig på mannen trots att denne var i sällskap med sitt barn. En person som på avstånd blev vittne till den grova misshandeln skrek att de skulle sluta, varpå gärningsmännen sprang tillbaka mot Köpmanvägen.

-I anmälan finns inga uppgifter om skadeläget på misshandelsoffret, mer än att han utsattes för en grov misshandel. Ryktet om att kniv fanns med i bilden kan jag varken bekräfta eller dementera.

Ingen person är ännu gripen för den grova misshandeln. Polisen har vittnen, men söker fler. Bland annat ska man enligt uppgift i tidningen Mitti söka efter en blå EPA, en ombyggd Volvo, som befann sig i anslutning till brottsplatsen. 

-Epan behöver inte ha med händelsen att göra, men vi är angelägna om att komma i kontakt med ägaren. Det kan vara ett vittne, säger kommunpolisen Magnus Nilsson i Mitti-artikeln.




På Polisen Järfälla/Upplands-Bros Facebook har man lagt upp detta budskap idag på fm: