Rån mot butik i Bro 


Karin Sidén 2018-01-11

Strax innan 18 på torsdagskvällen rånades en butik i Bro centrum av tre eller fler knivbeväpnade och maskerade gärningsmän.
Bild:Läsarbild
Strax innan 18 på torsdagskvällen rånades en butik i Bro centrum av tre eller fler knivbeväpnade och maskerade gärningsmän.

Strax innan stängning, några minuter i 18, rånades en butik i Bro centrum av flera maskerade och knivbeväpnade gärningsmän. Polis med hundpatruller är i skrivande stund på väg till brottsplatsen för att söka efter rånarna som lämnade butiken till fots.

Rånarna sågs försvinna in i Råbyområdet.

Polisen uppger på sin hemsida att det initialt inte finns några uppgifter om att någon person ska ha skadats fysiskt i samband med rånet.

Uppdatering klockan 18.36:

Eva Nilsson vid polisens ledningscentral säger:

-Insatsen pågår på platsen och jag har i nuläget inte så mycket ny information. Vi har fått lite olika uppgifter om antalet rånare och vi kan konstatera att de var fler än två, men det går inte att precisera bättre än så just nu.


Uppdatering klockan 20.45:

Polisen skriver på sin hemsida att händelsen rubriceras som försök till rån. Rånarna ska ha kommit in i butiken och hotat personalen men då blivit avbrutna av ett inrusande vittne. De lämnade brottsplatsen till fots och utan byte.

Ett vittne sprang efter förövarna men tappade bort dem i bostadområdet.

Det finns flera vittnen till händelsen förutom personalen och det finns även övervakningskameror i centrum som kontrolleras.