Varning för halt väglag - två olyckor på E18 på grund av återfrusna vägar


Karin Sidén 2018-02-02

Klockan 07.48 inträffade en olycka på E18 vid Brunna, i riktning mot Enköping. Bara tio minuter senare var det dags igen, den här gången på E18 i riktning mot Stockholm i närheten av den första olyckan. På Radio Stockholms Trafiknyheter varnar de för "ruskigt hala vägar" mellan Bålsta och Stäket.

-Vi får in många samtal om att det är riktigt, riktigt på den vägsträckan. Sannolikt handlar det om återfrysning, där tidigare halkbekämpade vägbanor frusit på igen, säger trafikrapportören.

Klockan 07.48 inträffade en olycka på E18 vid Brunna. Enligt rapporterna ska det vara två bilar inblandade i olyckan som inträffade i körriktning mot Enköping. Bilarna står fortfarande kvar i höger körfält med polis och bärgare (kl 08.20). Framkomligheten är begränsad.

Bara cirka tio minuter senare inträffade en olycka i närheten. Där var det en bil som körde in i räcket på vänster sida. Framkomligheten är begränsad även där.

Förutom dessa två olyckor på E18 har det inträffat ett flertal incidenter strax utanför kommungränsen, både västerut mot Håbo och österut mot Järfälla. Räkna med en stökig trafikmorgon.