Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-03-06

Sportlovet är över och för ovanlighetens skull finns inte ett endaste bostadsinbrott med i polisrapporterna som täcker sportlovsveckan. Varken i den förra eller i den här. Sportlovet är annars en av de mer inbrottsdrabbade veckorna under året. Värt att notera är att det hittills i år bara anmälts ett inbrottsförsök i Upplands-Bro, i en lägenhet i Tibble. Ett! - och vi är redan en bit in i mars.

-Ja, det är väldigt ovanligt att vi har en "noll-vecka" under sportlovet. Det kan nog vara så att vi har Kung Bore att tacka för att det varit så pass lugnt som det varit. Det är inte så lockande att vara ute och hitta på tråkigheter när temperaturen kryper ner så långt som den gjort den här senaste tiden. Det har i och för sig varit en del bostadsinbrott i vår närhet, i angränsande kommuner, så det är nog tyvärr inte länge till vi får ha det så här lugnt. Traditionellt går det ju som i vågor det där med bostadsinbrott, och vi bör nog räkna med att det snart är dags igen här i Upplands-Bro, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Klockan 07.05 den 2 mars såg ägaren till en mindre skåpbil av firmabilsmodell hur en person stal bilen på Stationsvägen i Bro. Enligt anmälan var biltjuven en man i 45-50-årsåldern. Bilägaren gav sig ut på en eftersökstur i kommunen och vid 09.15-tiden återfanns bilen på den stora parkeringen vid handelsplatsen i Brunna Park, adress Rågångsvägen.

Strax efter 12 den 2 mars inträffade en viltolycka på väg 902, mellan Rättarboda och Hammarbacken. Bil vs rådjur. Rådjuret skuttade skadat iväg från olycksplatsen så viltvårdare tillkallades.

Klockan 01.29 den 3 mars larmades polisen till Kungsängens centrum där en berusad man gett sig på en person med slag och hot. Den berusade gärningsmannen kvarhölls på platsen tills polisen anlände. Anmälan om misshandel och olaga hot upprättades.