Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-05-07

Helgen som gick var ur ett polisiärt hänseende lugn. Bland de få anmälningar som inkommit i Upplands-Bro finns ett inbrott i en föreningslokal, ett påkört rådjur samt en anmälan om rattfylleri. Samma förare åkte sedan fast vid ny kontroll senare samma dag och anmäldes då för grov olovlig körning.

På torsdagen gjordes dock ett makabert fynd av en huvudlös och med stor sannolikhet tjuvjagad bäver. Bäverkroppen hittades av ungdomar i närheten av gamla Coop i Brunna.

Under torsdagen hittade en grupp ungdomar en bäver som fått huvudet avskuret. Det makabra fyndet gjordes vid Energivägen i Brunna. Enligt polisanmälan har djuret med stor sannolikhet skjutits på annan plats, fått huvudet avskuret och sedan släpats till gamla Coop i Brunna. Vid tidpunkten för anmälan visste man inte var djuret dödats. 

Någon gång under dagarna 4-6 maj gjorde okända personer inbrott i en föreningslokal på Liljestigen i Bro. I lokalen förvarades korv och korvbröd som skulle mumsas på under föreningens städdag. Förutom matvarorna stal gärningsmännen även föreningens åkgräsklippare.

Klockan 10.27 den 4 maj stoppades en bilist på Råbystigen i Bro. Föraren misstänktes för rattfylleri och medtogs för provtagning. 

Klockan 17.11 samma dag stoppades samma förare, den här gången på Tryckfärgsvägen vid Skällsta i Bro. Föraren anmäldes nu för grov olovlig körning eftersom denne tidigare på dagen blivit av med körkortet.

Vid fyratiden på morgonen den 6 maj inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i Kungsängen, i höjd med Vickberga. Bil vs rådjur. Viltvårdare kontaktades.