Ki är EM-medaljör x 2


Karin Sidén 2018-05-14

Karatetalangen Ki Pasanen med sina välförtjänta EM-medaljer runt halsen.
Bild:Privat
Karatetalangen Ki Pasanen med sina välförtjänta EM-medaljer runt halsen.

KARATE   EM i karate har just avgjorts i Polen och för Ki Pasanen, 17 år, blev det ett fantastiskt mästerskap. Ki var den enda aktiva i det blågula landslaget som var uttagen att tävla i både Kumite (kamp) och Kata (form), och som hon levererade! 

Kungsängentjejen lämnade Wroclaw med två medaljer, ett guld i Kata och och silver i kumite. 

-Det känns fantastiskt! Jag har tränat jättehårt för det här och det kändes bra hela vägen under tävlingen. Att ta medalj i juniorklass och känna att jag kan göra det bra också här är extra roligt, säger Ki Pasanen som i år klivit upp ett steg, till juniorklassen.  

EM i karate avgjordes i helgen i Wroclaw, Polen. I den svenska truppen fanns Ki Pasanen från Kungsängen. Ki som är förstaårsjunior var som enda svensk uttagen att tävla i båda grenarna, Kumite (kamp) och Kata (form).

-Det är lite annorlunda mot att tävla i kadettklassen så lite extra nervöst var det nog. Samtidigt visste jag att jag var väl förberedd så det var nog mer det där att det var EM som gav extra pirr. Att tävla för Sverige i ett mästerskap är stort! berättar 17-åriga Ki Pasanen och fortsätter:

-Det är stort! Att åka på ett EM ger så mycket. Jag som junior tävlar i samma lag som några av mina idoler och får på nära håll följa andra karateutövare jag ser upp till!

Ki tävlade själv i både Kumite och i Kata, och vann medalj i båda grenarna. En silvermedalj och en guldmedalj!

-Jag har fått fantastiskt stöd från klubben och från landslagsteamet, och de har en stor del i framgångarna. De betyder alla väldigt mycket för mig och för min karate.