Guld till FUBB Baskets juniortjejer


Karin Sidén 2018-05-21

Bild:Stockholm Basket

BASKET   I helgen spelades Lions Basket Cup. FUBB Basket vann serien F17-19.

-Ett starkt och tryggt försvarsspel lade grunden till segern. Tjejerna växlade mellan olika typer av försvar hela matchen vilket ställde till det för motståndarna. Anfallsmässigt spelade vi också bra med en blandning av skott och genombrott, så det var verkligen en stark laginsats som avgjorde, förklarar Dennis Zalamans, ordförande i FUBB Basket och lagets tränare.

FUBB Basket är inne i ett smittande och inspirerande framgångsstim. Säsongen har bjudit på en rad framgångar och härliga milstolpar. I helgen var det dags igen. Då vann klubbens juniortjejer turneringen Lions basket Cup efter en tät och svängig finalmatch mot Tureberg.

Finalvinsten skrevs till 53-47 och kändes extra skön eftersom det förutom att det var en guldmatch även var ett returmöte med chans till revansch. Tureberg vann nämligen mötet i gruppspelet, så för FUBB blev det en extra guldkant på vinsten i och med det.

-Föreningen har haft ett historiskt bra år med vinst i NBAjr och finaler i Göteborgsfestivalen och nu denna framgångoch det bara fortsätter! Vi ser det tydligt bland våra aktiva, känslan att "kan de så kan vi!". Det är alltid viktigt med förebilder, och då särskilt för de unga spelarna och lagen i föreningen, konstaterar Dennis Zalamans.