Karatemästaren Isak fick Sparbankens utvecklingsstipendium 
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2018-06-14

Från vänster: Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken i Enköping, Magnus Bromark, vd för Sparbanken i Enköping, Isak Larsson och Henrik Roempke, kontorschef, Sparbanken i Enköping.
Bild:Upplands-Bro kommun
Från vänster: Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken i Enköping, Magnus Bromark, vd för Sparbanken i Enköping, Isak Larsson och Henrik Roempke, kontorschef, Sparbanken i Enköping.

Isak Larsson – så heter årets mottagare av Sparbanken i Enköpings utvecklingsstipendium. Isak, som är bosatt i Kungsängen, får stipendiet får sina guldkantade framgångar som karateidrottare.

Välmeriterad idrottare

Isak är 16 år och redan en välmeriterad kampsportare. Han har nått stora framgångar såväl inom Sverige som i Europa. Han tävlar inom disciplinen Kata och Kumiten och har redan en betydande medaljsamling. Bland annat är Isak svensk mästare i Kata.

Parallellt med sitt tävlande är han också instruktör och en uppskattad och ödmjuk förebild för de yngre barnen. I framtiden har Isak siktet inställt på VM i England.

Stimulera till fortsatt utveckling

Stipendiet är ett personligt stipendium riktat till ungdomar inom idrott och kultur som redan nått framgång i sitt utövande. Stipendiet ska stimulera till fortsatt utveckling och en målmedveten satsning för att nå framgång och tillhöra en toppnivå inom idrott eller kulturell verksamhet.

Stipendiaten ska vara bosatt inom Sparbankens verksamhetsområde.

Sparbanken i Enköpings stipendier

Sparbanken i Enköping är verksam i kommunerna Enköping, Håbo och Upplands-Bro. Banken har sedan år 2000 delat ut stipendier till ungdomsledare och barn- och ungdomsföreningar i de tre kommunerna som ett led i att främja den bygd banken verkar inom, och återföra resurser som främjar bygdens utveckling.

Förutom utvecklingsstipendium delar Sparbanken även ut ungdomsledarstipendium och föreningsstipendium.

Isak mottog stipendiet på 30 000 kronor i samband med kommunfullmäktiges möte i kommunhuset i Kungsängen den 13 juni.