Socialdemokraternas Camilla Janson kommenterar valresultatet
Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Upplands-Bro


Pressmeddelande från Socialdemokraterna 2018-09-10

Med anledning av gårdagens val och det preliminärar röstresultat som redovisas hos Valmyndigheten gör Socialdemokraterna i Upplands-Bro genom Camilla Janson ett uttalande i ett pressmeddelande:

"Socialdemokraterna är trots att vi tappat stöd fortfarande det största partiet i kommunen. Vi är ett samarbetsinriktat parti som den senaste mandatperioden styrt kommunen tillsammans med C, Kd och Mp.

Upplands-Bro är idag Sveriges snabbast växande kommun. Fler Upplands-Brobor går till jobbet, färre lever på försörjningsstöd och fler har en bostad att komma hem till. Kommunens budget är stabil och det finns strategiska planer för samhällsutvecklingen. Idag är Upplands-Bro en plats där företag investerar och möjligheter skapas. En plats för utveckling och framtidstro. I en tillväxtkommun finns givetvis utmaningar och problem, dem vill vi ta oss ann.

Infrastruktur, integration, trygghetsfrågan, jobb, ökad kvalitet inom äldreomsorgen och en likvärdig skola är några områden som vi behöver ha extra fokus på.

När väljarna sagt sitt så finns det ingen majoritet för några av de ”traditionella ” blocken. Vi kommer att ta ansvar för det förtroende väljarna visat oss. Det är viktigt att vi samlar oss för att behålla Upplands-Bro som en öppen och tolerant kommun.

För att verkligen veta valets utgång avvaktar vi onsdagens poströster. Helt klart är att vi vill fortsätta ta ansvar för vår fina kommun och är öppna för blocköverskridande samarbete."Camilla Janson (S)

Kommunstyrelsens ordförande
Upplands-Bro kommun