Allianspartierna tar över styret av Upplands-Bro
Pressmeddelande från Allianspartierna i Upplands-Bro


2018-10-18

<span>Från vänster: Fredrik Kjos (M), Martin Normark (L), Lisa Edwards (C) och Jan Stefanson (KD).</span>
Bild:Upplands-Bro kommun
Från vänster: Fredrik Kjos (M), Martin Normark (L), Lisa Edwards (C) och Jan Stefanson (KD).

Allianspartierna Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har tagit över styret av Upplands-Bro och kommer att leda kommunen de kommande åren.

Fokus kommer att läggas på att skapa trygghet i kommunen, få ordning och reda på ekonomin, ett hållbart samhällsbygge, en bättre skola, ett ännu starkare lokalt näringsliv och en ökad valfrihet.

-Vi ser fram emot att tillsammans ta tag i de samhällsutmaningar som Upplands-Bro står inför. Allianspartierna är ett naturligt val av samarbetspartners eftersom vi står varandra nära i många politiska frågor, säger Fredrik Kjos (M).

Moderaterna och Liberalerna har haft ett nära samarbete i opposition sedan valet 2014. Kristdemokraterna och Centerpartiet ingick under 2014 – 2018 ett blocköverskridande samarbete med S och MP, men har många perioder dessförinnan samarbetat i alliansen.

-Det har visat att vi jobbar bra ihop, säger Martin Normark (L).

-Samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet föregående mandatperiod fungerade väl men nu står vi efter valet i ett helt annat läge där allianspartierna tillsammans vunnit stöd hos väljarna som kommunens största block, säger Jan Stefansson (KD).

-När man styr en kommun tillsammans med andra partier tvingas man till många kompromisser. Det underlättar när man tycker lika i många frågor vilket vi allianspartier gör, avslutar Lisa Edwards (C).

Namnet på det nya styret kommer att vara Alliansen i Upplands-Bro och ledas av Fredrik Kjos (M).