På Gång i helgen!


Karin Sidén 2018-11-30

Sjöscouternas julbasar i Marina Föreningshuset i Kungsängen (arkivbild från 2012).
Bild:Tommy Sidén
Sjöscouternas julbasar i Marina Föreningshuset i Kungsängen (arkivbild från 2012).

Första advent-helgen är här! Det innebär att helgen - för den som så önskar - kan gå i julstämningens tecken. Här i Upplands-Bro finns flera möjligheter till "juliga" upplevelser, bland annat är det julmarknader både på lördagen och söndagen.

Det finns självklart annat att hitta på också, som kanske inte har så stor anknytning till julen.

Vi går nu in i adventstider med allt vad det innebär. För en del en axelryckning, för andra en mysigt förväntansfull tid - och för några en ångestladdad transportsträcka fylld med måsten eller jobbiga minnen. Oavsett vilket kan det vara trevligt att göra någon liten utflykt i sin hemkommun. Här kommer en lista på ett antal förslag av det juligare slaget:

30 november:

13-17 Daglig Verksamhets Textilverkstad
har Öppet Hus och försäljning i Florasalen i Dagcentralen, Bro centrum. Café Fjärilen har bullat upp med massor med gott fikabröd så för den fikasugne är det en högtidsstund! Se länk.



1 december:

10-14 Sjöscouternas Julbasar vid Marina Föreningshuset i Kungsängen
Tibble sjöscoutkårs Julbasar med Café, hantverk, lotteri, loppis och julkranser
12-15 Hembygdsföreningens Julmarknad på Klint i Bro. Försäljning av hantverk. Hembygdsföreningen bjuder på glögg och pepparkakor.
12-16 Julstuga på Lövsta - En form av julmarknad med Konstformer. Försäljning av konsthantverk och målningar. Fikaförsäljning. Historisk rundvandring på Lövsta kl. 13 och 15.


2 december:

12-16 Julstuga på Lövsta - En form av julmarknad med Konstformer. Försäljning av konsthantverk och målningar. Fikaförsäljning. Historisk rundvandring på Lövsta kl. 13 och 15.
11-16 Julmarknad på Ladan Öråker i Kungsängen. Live-Julmusik och tomtebesök. Se länk.
12.45-15.45 Första advent på Bro Park med galopptävlingar, god mat och en liten julmarknad med smycken, stickat, blommor, julpynt, choklad, keramik och annat.

Och skulle det vara så att man inte hinner besöka någon av helgens julmarknader får man en ny chans redan på torsdagen den 6 december då Julerian går av stapeln. Julerian är Bro centrums Julmarknad och har öppet 15-20.

Julmarknad i Ladan Öråker (arkivbild från 2012).
Bild:Tommy Sidén
Julmarknad i Ladan Öråker (arkivbild från 2012).



Vill man däremot gärna göra något, men kanske inte är sugen på att fylla på juldepåerna så kan man istället till exempel:

30 november:

Gå på konsert i Kulturhuset i Kungsängen där svenska root-rockbandet Among Lynx spelar. Konserten börjar 19. Innan Among Lynx spelar ett ungt Upplands-Bro-band: Mind of Marks. Se länk.


1 december:


Besöka Röda Korsets Loppis/second hand-butik på Blomstervägen 5b i BRO C. Lotteri. Café med kaffe / te och hembakat bröd. Butiken har öppet 10-14.

Besöka Glasbolaget i Bro. Vår alldeles egen glashytta på Sätra Gård. Glasbolaget har öppet 11-16. Länk till hemsidan.

Besöka Kvarnnibbles Gårdsbutik där det finns närproducerat mathantverk av olika slag. Butiken har öppet 11-16. Länk till deras FB.

Besöka Ladan Öråker i Kungsängen. Ladan har öppet 12-17. Hantverk och återbruk. Caféverksamhet. Länk till hemsidan.

Se KSKs båda seniorlag i handbollens division ett då det vankas dubbelmöte i Ekhammarhallen.
14.00 möter KSKs herrar HK Cliff
16.15 möter KSKs damer Strands IF Hudiksvall


2 december:

Örnspaning på Broängarna med Naturskyddsföreningen. Samling klockan 09.15 vid reservatsparkeringen, invid Coop-lagrets idrottsplats. Se länk.