På Gång i helgen!


Karin Sidén 2018-12-07

Julmarknaden på Ladan Öråker
Bild:Karin Sidén
Julmarknaden på Ladan Öråker

Andra advent-helgen är här! Har man inte fullt upp med att-göra-listor och måsten hemma i den egna bostaden finns en rad utflyktsförslag att förgylla helgen med. Här i Upplands-Bro finns den här helgen möjlighet till en "julig" upplevelse, julmarknad på Ladan Öråker.

Törstar man efter fler marknader får man ta sig lite längre bort: till exempel till Bålsta på lördagen och till Sigtuna, Biskops Arnö samt Görväln på söndagen.

Det finns självklart annat att hitta på också, som kanske inte har så stor anknytning till julen. På lördagen finns en hel rad utflyktsförslag.

Vi går nu in i adventstider med allt vad det innebär. För en del en axelryckning, för andra en mysigt förväntansfull tid - och för några en ångestladdad transportsträcka fylld med måsten eller jobbiga minnen. Oavsett vilket kan det vara trevligt att göra någon liten utflykt i sin hemkommun. Här kommer en lista på ett antal förslag, först ett av det juligare slaget:


9 december:


12-17 Julmarknad på Ladan Öråker i Kungsängen. Live-Julmusik och tomtebesök. Se länk.


Vill man däremot gärna göra något, men kanske inte är sugen på att fylla på juldepåerna så kan man istället till exempel:


8 december:


Besöka Röda Korsets Loppis/second hand-butik på Blomstervägen 5b i BRO C. Lotteri. Café med kaffe / te och hembakat bröd. Butiken har öppet 10-14.

Besöka Glasbolaget i Bro. Vår alldeles egen glashytta på Sätra Gård. Glasbolaget har öppet 11-16. Våffelcafé. Länk till hemsidan.

Besöka Kvarnnibbles Gårdsbutik där det finns närproducerat mathantverk av olika slag. Butiken har öppet 11-16. Länk till deras FB.

Besöka Ladan Öråker i Kungsängen. Ladan har öppet 12-17. Hantverk och återbruk. Caféverksamhet. Länk till hemsidan.

Se KSKs dam-seniorlag i handbollens division ett i Ekhammarhallen.
14.00 möter de serietrean VästeråsIrsta HK

Jubileumsföreställning - Kulturskolan 60 år. Ekhammarscenen klockan 16.00. Se länk.Länk till Julmarknadsartikeln "Här finns julmarknaderna i ditt närområde".