Marcus Nybom blir ny näringslivschef
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2018-12-19

Marcus Nybom kommer från en tjänst som näringslivsstrateg i Danderyd och var innan det näringslivsutvecklare i Upplands-Bro under flera år.
Bild:Upplands-Bro Kommun
Marcus Nybom kommer från en tjänst som näringslivsstrateg i Danderyd och var innan det näringslivsutvecklare i Upplands-Bro under flera år.

I slutet av mars börjar Marcus Nybom som ny näringslivschef i Upplands-Bro kommun. Marcus har tidigare jobbat inom näringslivsstaben i kommunen, och han ser fram emot att påbörja sin nya tjänst.

-Det känns riktigt bra! Jag är laddad och ser fram emot en flygande start i Upplands-Bro, säger Marcus.

Marcus har tidigare jobbat som näringslivsutvecklare i Upplands-Bro. Senast kommer han från en tjänst som näringslivsstrateg i Danderyds kommun.

-Näringslivet växer i snabb takt i kommunen och näringslivsklimatet är topprankat i Sverige. Därför är det glädjande att vi lyckats rekrytera Marcus som är väl insatt i näringslivet i kommunen och har gedigen kunskap på området, säger Maria Johansson, kommundirektör, Upplands-Bro kommun.

När Marcus får frågan om hur han ser på näringslivet i kommunen lyfter han tre punkter.

-Det är viktigt att hela tiden utveckla kommunens service till företagen, inte minst genom samordnad myndighetsutövning. Vidare finns det en väldigt fin företagsgemenskap i Upplands-Bro. Genom att erbjuda mötesplatser och forum kan den gemenskapen utvecklas och stärkas ytterligare, säger Marcus.

Hur vill du utveckla näringslivsfrågorna i kommunen?

-Tillsammans med företagen och mina kollegor på kommunen. Upplands-Bro är en expansiv kommun med många nyetableringar och ett växande näringsliv. De företagen som finns i kommunen idag är våra bästa ambassadörer, avslutar Marcus.

Marcus tar över som näringslivschef efter Nina Rönnberg som varit tillförordnad näringslivschef i ett år.