Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-01-28

Helgen som gick kvalificerar sig som en av de lugnaste helgerna polisiärt sett sedan UBRO började skriva polisrapporter. Förutom ett antal kontroller som inte ledde till några åtgärder eller vidare rapporteringar har endast ett (1) bostadsinbrott anmälts. Och den inbrottsanmälan har så pass lång brottstid att det mycket väl kan röra sig om ett brott som inträffade så långt bak i tiden som under under Luciahelgen.

-Inbrottet i lägenheten i Norrboda har skett någon gång mellan den 14 december och 27 januari. Mer precist än så kan vi i nuläget inte ange tidpunkten då lägenhetsinnehavaren varit bortrest och inte har haft någon tillsyn av lägenheten. Det kan vara på sin plats att påminna om vikten av att ha kontakt med grannar innan man reser bort och att ha någon som ser till bostaden. Även om man inte har blommor som behöver vattnas eller guldfiskar som behöver matas är det en god idé att ha någon som regelbundet tittar till hemmet. Skulle oturen vara framme och man råkar ut för ovälkommet besök kan man åtminstone något så när snabbt få eventuella skador åtgärdade så att det inte blir ännu värre än nödvändigt. Så här på vintern kan ju faktiskt en krossad fönsterruta innebär att snö driver in i bostaden och orsakar skador på golv och väggar. Kylan kan också göra att elförbrukningen skjuter i höjden med en dyr elräkning som följd, och det skulle ju vara att strö salt i såren. Det är jobbigt nog med inbrott utan att dessutom ha den typen av följder att reda upp, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Den 27 januari anmälde en målsägande/lägenhetsinnehavare boendes på Norrbodavägen i Norrboda, Kungsängen, att bostaden haft ovälkommet besök. Då denne varit bortrest under en längre period är brottstiden så pass lång som mellan den 14 december och den 27 januari. En eller flera gärningsmän har tagit sig in i lägenheten genom att krossa rutan i balkongdörren. Enligt anmälan är lägenheten ordentligt genomsökt, men det finns inga uppgifter om vad som eventuellt stulits.