Skottskadad man hittades i Upplands-Bro - ingen gripen


Karin Sidén 2019-02-12

Vid 22-tiden på måndagskvällen hittades en skottskadad man i Upplands-Bro. Händelseförloppet är i skrivande stund under utredning men enligt uppgifter från polisen ska fyra män ha suttit i en bil när ett eller flera skott brann av. Man ska ej ha uteslutit olyckshändelse / vådaskott.

Den skottskadade var skadad i nedre delen av benet eller foten och fördes till sjukhus för vård.

Vid 21.15 larmades polis till en plats i Upplands-Bro där inringare hört smällar/skott. När polisen kom till platsen hittade de först ingenting, men strax innan klockan 22 hittades en man med skottskada i benet/foten.

Polisen uppger på sin hemsida att platsen där mannen hittades ej är den samma som platsen där han skadades. Man har hittat den bil han satt i när han skadades och den är beslagtagen för teknisk undersökning.

Tre personer som ska ha befunnit sig i bilen tillsammans med den skadade togs in för förhör sent på måndagskvällen. 

En förundersökning om synnerligen grov misshandel är upprättad. I övrigt finns det för närvarande inga fler uppgifter att tillgå.UPPDATERING 12/2 klockan 10.40:


Per Fahlström på Polisens Mediacenter säger till UBRO:

-Den enda nya information jag har att tillgå är att den skottskadade mannen, alltså målsägande, fått lämna sjukhuset. Jag har inga fler detaljer kring var på kroppen skadan sitter, utan det är fortfarande foten eller nedre delen av benet som gäller. Och i övrigt har jag ingen ny information att ge. Resultaten från den tekniska undersökningen är inte klara än och innan dess kan vi inte uttala oss mer än vad vi redan gjort.Artikeln uppdateras.Länk till svt.se

Länk till Aftonbladet