Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-03-18


Warning: min(): Array must contain at least one element in /shared/www/webnews.textalk.com/20180914143844-b55b8a2/www/se/include/print_article_content.php on line 297
Ett par trafikolyckor och ett lägenhetsinbrott finns bland den handfull anmälningar som kan anses ligga i allmänhetens intresse att ta del av. 

-Vi har haft en lugn helg i Upplands-Bro, med bara ett fåtal anmälningar, hälsar polis Albin Näverberg på måndagseftermiddagen. 

Vid halvett-tiden, natten mot den 15 mars, stoppade polisen en bilist på Prästhagsvägen i Kungsängen. Föraren anmäldes för grov olovlig körning, rattfylleri under narkotikapåverkan samt brott mot narkotikalagstiftningen. Bilen beslagtogs.

Någon gång mellan klockan 08 och 12 den 15 mars hade en målsägande boende på Bergvägen, i en lägenhet på andra våningen, inbrott. Enligt anmälan hade målsägande haft balkongdörren öppen så sannolikt har gärningsmannen tagit sig in den vägen. Bland annat ska TVn ha stulits.

Vid halvett-tiden, natten mot den 16 mars, inträffade en singelolycka på länsväg 903 i Bro, i höjd med Tammsvik där en bil körde ner i diket och voltade. Enligt föraren hade denne väjt för rådjur som kommit upp på vägen. Föraren undersöktes av ambulanspersonal på plats och bedömdes vara ok. Polisen skrev en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik.

Den 17 mars, strax innan halv tre på eftermiddagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Lennartsnäsvägen, vägen ut mot Ladan i Kungsängen, där två bilar kommit för nära varandra på den smala vägen och krokat i - med plåtskador och punka som resultat. Ingen person ska ha skadats men en av förarna bedömdes ha orsakat olyckan genom att ej ha hållit tillräckligt långt till höger, alternativt stannat vid de utsatta mötesplatserna som finns med jämna mellanrum.