Kvaläventyret över för KSKs damer


Karin Sidén 2019-04-09

HANDBOLL   Kvaläventyret är över för den här gången för Kungsängens SKs handbollsdamer som i helgen var nere i Halmstad för returmötet i kvalet mot anrika Drott. 

Om den inledande matchen var stekhet och jämn, och alldeles frustrerande nära vinst för de vinröda KSK-tjejerna, så var möte nummer två i kvalet något annat. Drott visade tydligt att man ville vara kvar i Allsvenskan och gav egentligen aldrig Kungsängen en chans. Hemmalaget ledde med 4-0 efter fem spelade minuter och fortsatte sedan att dominera matchen. 27-20 stod det på resultattavlan när slutsignalen ljöd.

Allsvenskan är därmed en framtidsdröm och ett mål att sträva mot för det unga hungriga laget som i ärlighetens namn har allt att vinna på att hinna växa till sig, samla på erfarenheter och mogna som lag ett år till i ettan. 

För KSKs herrar pågår ett helt annat kvaläventyr, där man gör allt för att få vara kvar i division 1. För kvalmotståndet står Enköping och lagen möttes i helgen i den första kvalomgången. Mötet slutade med uddamålsvinst, 30-29, för Enköping vilket gör att returmötet i Ekhammarhallen nu på lördag, den 13 april klockan 14.00, måste vinnas av KSK annars är säsongen över.

Skulle KSKs herrar vinna matchen på lördag står det ett-ett i kvalmatcher och då spelar lagen en direkt avgörande match torsdagen den 18 april, även den i Ekhammarhallen.