Ersättningstrafik i sommar - påminnelse


Karin Sidén 2019-06-07

Fredagen den 5 juli stängs järnvägen mellan Sundbyberg och Jakobsberg av för sommarens utbyggnadsarbete med Mälarbanan. I år är avstängningen begränsad till lite drygt tre veckor, så redan i slutet av juli rullar tågen igen.

Avstängningen innebär dock att d
et blir ännu en sommar med ersättningsbussar och stök för dem som åker pendeltåg. Men hav förtröstan! Kolossalprojektet kommer att medföra att tågtrafiken i framtiden kommer kunna gå både tätare och punktligare och är en av förutsättningarna för tätare pendeltågstrafik för alla Bro-bor. 

Trafikverkets arbete med att bygga ut Mälarbanan från två till fyra spår fortsätter och vi är nu inne på tredje sommaren i rad med ersättningsbussar då all tågtrafik stängs av under en längre sammanhängande period. Många av delmomenten i utbyggnaden utförs under ordinarie turtabell, men vissa skeden av utbyggnaden kräver ostördhet och mer svängrum och då stoppas tågtrafiken under kortare eller längre perioder, ofta inlagda under lov och långhelger för att störa vardagspendlarna så lite som möjligt.

Mellan fredag den 5 juli klockan 22:45 och måndag den 29 juli klockan 04:30 ersätts pendeltåget med bussar och tunnelbana. Tågtrafiken mellan Bålsta och Jakobsberg kommer att ske med halvtimmestrafik.

Räkna med längre restid än normalt och försök att planera din resa och se över alternativa färdvägar i förväg. Håll extra koll på sl.se och / eller på SL-appen som du kan ladda ner på din mobil Länk till sl.se

Länk till Trafikverkets hemsida där du kan läsa mer om projektet.