Skjutning i Bro - stor polisinsats i natt


Karin Sidén 2019-08-20

En förundersökning om mordförsök alternativt om grovt vapenbrott är inledd efter nattens skjutning i centrala Bro. Ingen person ska ha skadats fysiskt vid skjutningen, men skotten ska ha träffat två intill-liggande lägenheter. Till SVT Nyheter sa polisens vakthavande befäl så här i natt:

-Vi har funnit spår som tyder på en skottlossning. Vilka spår vill jag ej gå in på. Det finns i nuläget inget som tyder på att personerna i lägenheterna ska ha varit någon slags måltavla. Det är möjligt att någon har skjutit efter någon utomhus och att skotten har träffat lägenheterna. Vi vet inte än. 

Strax innan midnatt, natten mot tisdagen, larmades polis till Bro. Enligt inringarna hade höga smällar hörts i Råby-området. Polisen kunde snabbt konstatera att skott sannolikt avlossats och att två lägenheter träffats. Vilka spår man säkrat är dock inte känt.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada, men för de personer som väcktes av skotten var det naturligtvis chockartat.

En förundersökning gällande försök till mord, alternativt grovt vapenbrott har nu inletts och polisens tekniker fortsätter att leta efter spår. Samtidigt kommer man att höra eventuella vittnen för att försöka skapa sig en bild av vad som hänt.

Har du information du tror kan vara av intresse för polisen? Hör av dig till 114 14 eller gå in på Polisens sida TIPSA POLISEN OM BROTT.