Bilinbrotten vid våra infartsparkeringar fortsätter


Karin Sidén 2019-11-22

Trist syn att mötas av när man kommer till bilen...
Bild:Karin Sidén
Trist syn att mötas av när man kommer till bilen...

Den våg av bilinbrott som drabbat våra infartsparkerningar de senaste veckorna fortsätter. Så gott som i oförminskad styrka.

-Vi får in nya anmälningar i princip dagligen. Tillvägagångssättet är detsamma: krossad ruta och genomsökt bil. Ofta har målsägande haft något kvar i bilen, såsom en väska eller annat som legat synligt. Även om bilar som inte haft grejer liggande synligt har utsatts så är ändå ett av de bästa sätten att freda sig från bilinbrott att inte lämna något kvar i bilen när man parkerar den, säger Albin Näverberg vid Polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

-Om möjligt så ska man ju också välja en så upplyst parkeringsruta som möjligt, där det är full insikt för förbipasserande. En person med brottsligt uppsåt vill ju helst inte bli upptäckt utan väljer då gärna bilar som står lite mer undanskymda som sina "offer". Återigen inget hundraprocentigt skydd, men det minskar i alla fall risken att drabbas.

Redan i förra polisrapporten tipsade Albin Näverberg om att man helst ska DNA-märka sådant som förvaras löst i bilen så som navigator, stereo och annat som kan var stöldbegärligt. Med DNA-märkningen ökar man chansen att få tillbaka sina stulna prylar, samtidigt som polisen också lättare kan binda gärningsmän till eventuella inbrott.