Snart öppnar Trygghetscentret i Brohuset - Öppet Hus den 5 februari


Karin Sidén 2020-01-17

Bild:Upplands-Bro kommun

Under eftermiddagen den 5 februari är det Öppet Hus i kommunens nya satsning Trygghetscenter i Brohuset. Mellan klockan 15 - 18 bjuds det på fika och information och det finns möjlighet att träffa flertalet av de aktörer som arbetar med alla former av trygghetsfrågor.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos öppningstalar och klockan 17.00 blir det en tema-timme: ”Hur kommer polis och kommun arbeta tillsammans framåt för ett hållbart Upplands-Bro?”

Om du besökt Brohuset de senaste månaderna har du inte kunnat undgå att märka att något är på gång! Hamrande, borrande och andra välbekanta bygg-ljud har klingat i den annars ganska tysta biblioteksmiljön. Det som tidigare var bibliotekets barnavdelning har fått en make-over och kommer om bara några veckor att slå upp dörrarna i en ny skepnad: Trygghetscenter.

Trygghetscenter i Brohuset är planerat att samla olika trygghetsfunktioner samt kommunens Kontaktcenter. För att underlätta för kommuninvånarna men också för att öka samverkan mellan aktörerna, underlätta informationsflöde samt vara ett nav för trygghetsarbetet. Till Trygghetscentret kan vi kommuninvånare vända oss för att få stöd, rådgivning och för att lättare kunna lämna information och synpunkter.

Den 5 februari öppnar Trygghetscentret. Det gör man med ett Öppet Hus och en Tema-timme, dit alla nyfikna är välkomna. Mellan klockan 15 och 18 är Trygghetscentret öppet och klockan 17 startar Tema-timmen som går under rubriken: ”Hur kommer polis och kommun arbeta tillsammans framåt för ett hållbart Upplands-Bro?”

Under Öppet Hus finns kommunens samarbetsaktörer samt tjänstepersoner från kommunen på plats för att svara på frågor.