Jobbmässa för kommunens ungdomar och företag
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2020-01-24

Bro:n – ungdomsverksamheten  för unga mellan 16 och 20 år i Bro – arrangerar en jobbmässa den 27 februari och bjuder in företag att träffa och rekrytera ungdomar till extra- eller sommarjobb.

Att skaffa jobb är en brinnande fråga för ungdomar och jobbmässan är ett av flera projekt som är på gång just nu. Torsdagarna på Bro:n har döpts till "JobBron", en verksamhet där man arbetar kring olika jobbrelaterade saker. Här erbjuds stöd med CV-skrivning, jobb- och praktiksökande samt intervjuträning.

-Initiativet till mässan kommer från ungdomarna själva. Det finns en stark drivkraft från våra ungdomar att komma in på arbetsmarknaden, säger Oshy Liebech, enhetschef för Kultur- och fritidskontorets enhet Unga.

"Win-win"

Syftet med jobbmässan är att göra det lättare för kommunens ungdomar och företag att hitta varandra.

-Målet är att skapa främjande möten mellan unga, kommunen och näringslivet i Upplands-Bro, vilket är en win-win för alla inblandade, säger Oshy Liebech, enhetschef för Kultur- och fritidskontorets enhet Unga.

Söker ditt företag feriearbetare i sommar?

Är ditt företag intresserad av att ta emot feriearbetare i sommar? Under jobbmässan kommer Carl-Fredrik Wincent, t.f. avdelningschef för Centrum Vuxenutbildning och Arbetsmarknad (CVA), att vara på plats för att svara på dina frågor och hjälpa ditt företag hur ni konkret går till väga för att ta emot feriearetare i sommar.

Föranmälan

Vill ert företag delta som utställare på jobbmässan? E-posta er intresseanmälan till Oshy Liebech på: Oshy.LiebechSchwartz@upplands-bro.se

Anmäl dig senast 21 februari.


Jobbmässan arrangeras i Bro Sporthall den 27 februari, klockan 14-16.30.