Flygplansolycka i Bro - piloten misstänkt för flygfylleri


Karin Sidén 2020-01-24

Bild:Läsarbild

Strax efter 17.30 larmades Polis, ambulans och räddningstjänst till Bro där ett mindre flygplan, ett så kallat ultralätt plan, gjort en buklandning/nödlandning på Enköpingsvägen i närheten av ridskolan.

Enligt de initiala uppgifterna ska piloten ha varit ensam ombord och uppges vara vaken och talbar.

-Klockan 17.38 larmades 112 om olyckan. Enligt den information vi har i nuläget, baserad på larmsamtalet, så är det en person som färdats i planet. Piloten ska vara vaken och talbar. Vi har ännu ingen uppgift om vad som förorsakat incidenten, men det är inte osannolikt att det handlar om en nödlandning. Planet ska ha gått ner på Enköpingsvägen, i höjd med Husbyvägen, och ska, efter vad jag förstått, vara kvar på vägbanan, säger Ola Österling vid polisens kommunikationscentral.Uppdatering klockan 18.10:

Planet står på gång- och cykelvägen som går parallellt med Enköpingsvägen.

Uppdatering klockan 19.15:

Poliserna som var på olycksplatsen och kommunicerade med piloten fattade misstankar om att han inte var nykter varför ett alkotest utfördes. Piloten är i nuläget misstänkt för brott mot luftfartslagen alternativt flygfylleri och är formellt frihetsberövad. Han ska ha förts till sjukhus för omplåstring och vidare provtagning.
Bild:Läsarbild


Bild:David Spak

Bild:David Spak