Coronaviruset: Behöver du hjälp – eller vill du hjälpa?
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2020-03-24

Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Upplands-Bro har till uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen.
Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Upplands-Bro har till uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen.

Just nu söker Frivilliga resursgruppen (FRG) dig som kan tänka dig att hjälpa äldre eller andra personer som behöver hjälp med praktiska ärenden med anledning av coronaviruset.

FRG vill också komma i kontakt med dig som behöver hjälp.


FRG samordnar och koordinerar hjälp kring praktiska ärenden till personer som saknar möjlighet att få hjälp via exempelvis grannar eller familjemedlemmar. Det kan exempelvis handla om:

-Handla mat

-Apoteksärenden

-Övriga ärendenVill du hjälpa?


Om du vill hjälpa till behöver du anmäla dig hos FRG. Det gör du i kommunhuset i Kungsängen eller i Trygghetscenter i Bro. FRG finns på plats under följande öppettider:

TRYGGHETSCENTER i Bro

Måndag-fredag, 09.00-11.00 och 17.00-19.00

KOMMUNHUSET i Kungsängen

Måndag-torsdag, 09.00-11.00 och 17.00-19.00
Fredag, 09.00-11.00

När du är anmäld kommer du att bli kontaktad av FRG om din hjälp behövs.Behöver du hjälp?


Om du själv är i behov av hjälp hör av dig till kommunen som förmedlar dina uppgifter till FRG. Du når kommunen direkt via telefonnummer: 08-581 690 00.


Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Om du behöver hjälp eller vill hjälpa till är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning.

Skydda dig och andra från smittspridning