Ordförande inför vårens sista kommunfullmäktige: Tack!
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2020-06-10

Anders Åkerlind (M) i förgrunden är ordförande i kommunfullmäktige. Bredvid honom sitter Jan-Erik Björk (KD), vice ordförande och Björn-Inge Björnberg (S), andre vice ordförande.
Bild:Upplands-Bro kommun
Anders Åkerlind (M) i förgrunden är ordförande i kommunfullmäktige. Bredvid honom sitter Jan-Erik Björk (KD), vice ordförande och Björn-Inge Björnberg (S), andre vice ordförande.

Idag, onsdag 10 juni, sammanträder kommunfullmäktige sista gången innan sommaruppehållet – ett helt digitalt möte. ”Trots restriktionerna som följt av coronapandemin har politiken kunnat rulla på och nödvändiga beslut har kunnat fattas. Jag vill tacka samtliga partier och alla tjänstemän som gjort det möjligt”, säger Anders Åkerlind (M), ordförande i kommunfullmäktige i en sommarhälsning.

Idag har kommunfullmäktige möte. Men som bekant är inget som det brukar vara. Den här våren har sammanträdena anpassats på olika sätt efter restriktionerna som råder på grund av coronapandemin.

Vid en del möten har partierna minskat antalet representanter, så att endast det antal som krävs för att fatta beslut har varit med.

Dagens möte kommer att hållas helt över nätet.

-Nu har vi en lösning på plats som gör att vi är beslutsmässiga även digitalt. Jag vill tacka samtliga partier, som alla har ställt upp den här våren. Och tjänstemännen i kommunen som har jobbat hårt för att hitta lösningar, säger Anders Åkerlind (M), ordförande i kommunfullmäktige.

Ett fullmäktigesammanträde ställdes in, i mars. Men resten har genomförts enligt plan.

Vi har kunnat fatta de beslut som har behövts för att kommunens arbete ska fungera. Inga större planer har heller pausats. Nu är det dags för sommarledighet och jag vill önska alla kommuninvånare en riktigt skön sommar, säger Anders Åkerlind.


Länk till kommunens hemsida där du kan klicka in dig på kvällens livesända Kommunfullmäktige. Klockan 18.30 börjar det. OBS Kommunfullmäktige bandas, och kan även ses i efterhand.