Fartfyllt och spännande när Bro IK och Hammarby drabbade samman i Bro sporthall 


Karin Sidén 2020-08-24

Bro IK i vitt och blått och Hammarby i svart och gult.
Bild:Himzo Mihaljevic/Bro IK
Bro IK i vitt och blått och Hammarby i svart och gult.

Vilken match det blev när Bro IKs futsalherrar spelade träningsmatch mot mästarlaget Hammarby. 1-3 blev slutresultatet, med den äran! Det fanns bud på fler mål för bägge lagen och det var på inget vis självklart att gästerna skulle gå segrande ur mötet. Hemmaspelarna var många gånger kvickare och hungrigare, men det räckte inte hela vägen den här gången. Lite mer speltid tillsammans och erfarenhet behövs för att rå på ett rutinerat lag som Hammarby.


Bild:Himzo Mihaljevic /Bro IK

I söndags gästades Bro sporthall av Hammarbys futsalherrar, regerande svenska mästare och ett minst sagt häftigt motstånd för Bro IKs futsallag. Det hade kunnat bli spel mot ett mål och en klassisk överkörning. I stället blev det en rolig och spännande match som bjöd på spelglädje, bolltrollande och ett rasande tempo från start till slutsignal. 

Gästande Hammarby tog snabbt ledningen i matchen och såg för en stund ut att få en ganska enkel genomkörare men hemmalaget vaknade till och bjöd upp till dans. Laget som aldrig tränat tillsammans utan består av ett hopplock av spelare med rötterna i Bro bjöd på blixtrande bollhantering och imponerande kämpaglöd.

Hammarbys mer rutinerade spelare hade fullt upp att få stopp på anstormningen och det krävdes ett hemma-misstag för att gästerna skulle kunna utöka ledningen med mål nummer två.

Bild:Himzo Mihaljevic/Bro IK

Andra halvlek bjöd på fortsatt kul och offensivt spel. Att Hammarby är samspelta syntes i flera inövade varianter, varav en resulterade i ett vackert mål på en fast situation. Bro IK gav dock aldrig upp utan fortsatte sin intensiva jakt på mål. 1-3 kom till slut, välförtjänt, med cirka fem minuter kvar av matchen. Laget hade ett flertal fina chanser där ett rungande skott i insida stolpe, med bara någon minut kvar på matchuret, var den vassaste.

1-3 slutade matchen. Säkert ganska rättvist egentligen, och på inget vis oförtjänt - Hammarby spelade säkert och klokt. Men det var Bro IKs unga spelare som satte krydda på spelet. Och som de kryddade! Det var en match som definitivt hade förtjänat en annan inramning än corona-tomma läktare! 

Futsal spelas i två halvlekar, två gånger 20 minuter, med effektiv speltid. Man har fyra utespelare och en målvakt i vardera laget och spelar i en vanlig inomhushall, med handbollsplanen som spelplan. Futsal är 100% högt tempo, tätt spel och snabba beslut, och blir det något helt annat än vanlig fotboll.

Bild:Himzo Mihaljevic/Bro IK

Bild:Himzo Mihaljevic/Bro IK