Nu skramlas det för Världens Barn!


Karin Sidén 2020-10-02

Med hjälp av QRkoden hoppas Birgitta och hennes Världens Barn-skramlande kollegor att många ska vilja skänka en slant. På hälsosamt avstånd så klart!<br />I swish-appen finns en scanna-funktion. Klicka bara på den och läs sedan av QR-koden så kommer du enkelt kunna swisha valfritt belopp. Tänk på att varje krona räknas! &Auml;ven om du känner att du bara kan avvara 10 kronor så kan den tian tillsammans med många andra tior göra skillnad!
Med hjälp av QRkoden hoppas Birgitta och hennes Världens Barn-skramlande kollegor att många ska vilja skänka en slant. På hälsosamt avstånd så klart!
I swish-appen finns en scanna-funktion. Klicka bara på den och läs sedan av QR-koden så kommer du enkelt kunna swisha valfritt belopp. Tänk på att varje krona räknas! Även om du känner att du bara kan avvara 10 kronor så kan den tian tillsammans med många andra tior göra skillnad!


Så här i månadsskiftet september - oktober är det dags för ett av de mer pålitliga och icke-väderrelaterade hösttecknen vi har i Sverige: Radiohjälpens insamling till Världens BarnI år firar Världens Barn 23 år och i hela landet sker insamlingar på alla möjliga och omöjliga sätt, till ett mycket behjärtansvärt ändamål. 

Insamlingen sker också här i Upplands-Bro, om än i lite mindre skala än traditionen bjuder. Birgitta Hillerström, som själv varit engagerad insamlare i drygt 20 år, och hennes insamlingskollegor har i år en ny utmaning att ta sig an, en virus-pandemi som gjort vissa ändringar nödvändiga. Birgitta berättar:

-Nu är det dags att samla in pengar till Världens Barn igen men eftersom det är som det är blir insamlingen lite annorlunda i år. Det blir lite mindre böss-skrammel, något som ju annars är själv kännetecknet för Världens Barn-insamlingen. Vi är inte så många aktiva insamlare här i kommunen i år, så möjligheten till böss-skramlande är mindre än det brukar vara. 

Birgitta berättar att just böss-skramlandet blivit allt svårare med åren - folk har helt enkelt inte kontanter på sig i samma utsträckning längre. Det har gjort att man redan innan corona gjort flera tekniska lösningar som underlättar givandet.

-I år har
 vi till exempel fått en QR-kod som gör att man enkelt kan swisha valfritt belopp till insamlingen.
Vi förstår ju att Corona haft stor påverkan på Upplands-Broborna, både privatpersonerna och företagen, men som alltid vid en större kris är det ju ändå så att det är de som har det som sämst och är mest utsatta också är de som drabbas värst. Insamlingen till Världens Barn är i år viktigare än någonsin skulle jag vilja säga! Därför hoppas vi att våra lokala företag som brukar skänka via vår företagssatsning kommer att vara lika frikostiga som vanligt.